Lesaanbod

Benieuwd welke lessen dansschool Dance Innovation Westland heeft? Bekijk in het overzicht hieronder wat voor dansstijlen wij aanbieden.
Vragen over ons lesaanbod? Klik HIER om een mailtje te sturen.

 

Wil je een proefles aanvragen? Klik dan op de knop hieronder.

Dansen met je dreumes of peuter

Cursus van 5 lessen - Vanaf 1,5 a 2 jaar

Gedurende dit hele seizoen hebben we verschillende cursussen voor de kleine dreumes en peuters (vanaf 1,5 a 2 jaar). Samen met mama/papa (of een andere verzorger) kom je met je kleintje lekker swingen op muziek. Je word meegenomen in een les vol fantasie, verhaal, muziek, oefeningen voor het motoriek en gewoon lekker plezier hebben. Even quality time met je kindje!  We gaan de cursussen geven op onze 3 verschillende locaties in het Westland. De Lier en ‘s-Gravenzande.

Kidsballet

Wekelijks les - 3 jaar

Op zaterdagochtend gaat juf Roxy starten met een nieuwe ballet les voor 3 jarige op onze locatie De Lier. Bij kids ballet wordt op een speelse manier begonnen met het aanleren van de basisposities en de specifieke bewegingen van het klassieke ballet. Je kind ontwikkelt hierdoor zijn coördinatie, gevoel voor ritme en het lichaamsbesef. Door middel van dansverhalen worden fantasie, expressie en creativiteit gestimuleerd. Natuurlijk is er ook ruimte voor eigen inbreng van de kinderen en wordt er lekker vrij gedanst en is het vooral één groot feest.

Klassiek Ballet

Wekelijks les - Vanaf 4 jaar

Klassiek ballet, de basis voor iedere danser! Ballet is voor alle leeftijden een goede sport om motoriek en flexibiliteit te stimuleren. Ook besteden we veel aandacht aan jouw houding, souplesse en presentatie. In de klassieke balletlessen ga je leren hoe je je benen en voeten goed kunt strekken, uitdraaien en je doet spierversterkende oefeningen. Zo wordt het dansen veel makkelijker! Vanaf ongeveer 12 jaar kunnen leerlingen leren dansen op spitzen.

Kids Dance

Wekelijks les - Vanaf 4 jaar ​

Kids dance is een stoere les die speciaal wordt gegeven voor kids in de leeftijd 4 t/m 7 jaar. Deze les is een voorbereiding op de streetdance lessen. Bij Kidsdance krijgen de kinderen één of meerdere choreografieën aangeleerd. Bovendien leren ze spelenderwijs de basisbeginselen van dans, zoals het uitvoeren van verschillende danspasjes, het aannemen van een juiste houding, op de maat dansen, het herkennen van muziekfrases en het leren onthouden van pasjes. Er word gedanst op de muziek van nu. Verder spelen we iedere les gezellig met z’n allen een dansspelletje! Kidsdance is goed voor je conditie, draagt bij aan de muzikale vorming, stimuleert de motorische-, sociaal-emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Ook is er genoeg ruimte in deze les voor de kinderen om hun eigen creativiteit en fantasie kwijt te kunnen.

Urban

Wekelijks les - Vanaf 10 jaar

Urban is een verzamelnaam voor verschillende stoere dansstijlen zoals Streetdance en Hip Hop. Het is de populairste dansstijl van dit moment onder de jongeren en alles omvattend. Onze tieners kunnen hun lol op in deze les en de docent zal ze meenemen in coole moves vanuit de straatcultuur.

Moderne dans

Wekelijks les - Vanaf 7 jaar

Moderne dans is een fijne dansstijl waarbij er een hoop aandacht besteed word aan de technische basis principes van dansen vanuit het Klassiek Ballet. Door modern te dansen kan je emoties en gevoelens uitbeelden via je bewegingen. Moderne dans ontstond toen mensen opzoek gingen naar andere manieren van dansen dan alleen het klassieke ballet. Moderne dans is dus ontstaan omdat mensen niet meer die strakke regels van het ballet wilden. Het is vrij en je kan er je creativiteit in kwijt. Tijdens deze les train je je hele lichaam in flexibiliteit, kracht, coordinatie en expressie.

Streetdance

Wekelijks les - Vanaf 9 jaar

Streetdance is een stoere dansstijl. In deze les zijn de coördinatie-, en techniek oefeningen belangrijk maar je werkt ook aan je conditie. En natuurlijk gaan we vooral op de muziek van nu helemaal uit ons dak. Wil jij ook nieuwe moves leren en lekker knallen in een stoere streetdance groep, dan ben je in deze lessen aan het goede adres. Streetdance is goed voor je conditie, draagt bij aan de muzikale vorming, stimuleert de motorische-, sociaal-emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Ook is er ruimte voor de leerlingen om bezig te zijn met hun eigen creativiteit. 

Hip Hop

Wekelijks les - Vanaf 13 jaar

Onder Hip Hop vallen vele verschillende stijlen zoals: Locking, Popping, House, etc. Het leuke van Hip Hop is dat er met de tijd steeds nieuwe stijlen ontstaan. De lessen zijn heel gevarieerd en de combinaties ook, zo kun je de ene week een hele stoere combinatie doen en de week erop weer heel sexy. Ook is het vaak zo dat Hip Hop choreografieen op de beat (hip hop fast) en op de tekst van de muziek (hip hop lyrical) worden gemaakt en niet op de tellen. Oftewel een grote uitdaging!

Dancemix

Wekelijks les - Vanaf 13 jaar

Kan je niet kiezen welke les je moet doen en wil je het liefst alles? In deze les komen meerdere stijlen aanbod zoals onder andere Modern, Lyrical Jazz, Streetdance, Hip Hop..Net waar de docent zin in heeft! 🙂 Laat je verrassen! 

Videoclass

Wekelijks les - Vanaf 15 jaar

Bij Video Class wordt er veel gedaan aan performance en uitstraling.  Andrea met onze huis videograaf toffe settings bedenken en zal deze groep 2 videoclips opnemen dit seizoen. Super gaaf! 

Sport & Balans

8 weekse challenge

Dance Innovation gooit het over een hele andere boeg.

GEEN danspassen, NIKS onthouden, gewoon knallen!

Kenmerkend voor THE GLADIATOR WORKOUTS® is de korte duur van de trainingen. Binnen 45 minuten zijn we klaar. De trainingen zijn vakkundig ontworpen met als doel het lichaam de juiste prikkels en overload te geven om resultaat te behalen bij o.a. vetverbranding en spieruithoudingsvermogen. In de trainingen wordt gebruik gemaakt van oefeningen die bijvoorbeeld ook het algemeen functioneren van de deelnemers verbeteren. Denk aan: het verbeteren van de motorische vaardigheden, vergroten van de weerbaarheid en het (terug)winnen van bewustzijn en vertrouwen in het eigen lichaam. Jong, oud, man, vrouw, wel ervaring met sport of niet, echt IEDEREEN kan deelnemen!

Crew Dance Innovation

Wekelijkse les

We hebben ook een crew voor onze fanatieke dansers. Een les vol uitdaging, diversiteit, hard werken en natuurlijk plezier maken. De Crews zijn vaak de groepen die naar optredens en wedstrijden gaan.
Wil jij wat meer uitdaging in de dansles? Dan is de Crew misschien wel wat voor jou! Om hier aan deel te nemen moet er aan het begin van het seizoen auditie gedaan worden. Voor meer informatie klik hier.

Wil je een van de lessen een keertje proberen, vraag dan via de knop hieronder jouw proefles aan!