Free Flow

Free your mind, find your soul

Vrije dansavond

Vrijdag 16 juni is er weer een vrije dansavond in de dansstudio in De Lier. Tijdens deze zomerse dans sessie wordt je uitgenodigd om helemaal je eigen intuïtie te volgen in je bewegingen. Misschien ervaar je een druk hoofd en weet je soms niet hoe je al die gedachten tot stilstand kan brengen. Door middel van beweging, je aanwezigheid in het nu komen we weer in contact met ons lichaam. Hierdoor ga je meer verbinding ervaren met jezelf en kom je weer meer in een flow. Zul je uit eindelijk weer meer stilte en ontspanning gaan ervaren. Elke sessie zal daarin anders zijn. Gun jezelf de tijd hierin.

 

Van binnen naar buiten..
Het gaat er hierbij niet om hoe het er van buiten uit ziet, we zijn hier om de binnen wereld te ervaren. Wat je van binnen voelt kan via beweging naar buiten gebracht worden. Er is geen goed of fout hierin. Jij bent helemaal goed zoals je bent. Dit is een helend en helpend proces. 

 

Meditatie in beweging..
We bewegen helemaal in vrijheid. Je mag je laten leiden door de muziek en je eigen gevoel. 

Wat je kan verwachten..

Bij binnenkomst staat de muziek al aan en neem je een plek in de ruimte in waar je wil beginnen. Je kunt gelijk bewegend en dansend je spieren lekker los maken en rustig aan de ruimte verkennen, je gedachten alvast proberen los te laten. De muziek en veilige setting wordt gefaciliteerd door Anouk. 

 

We praten niet en dansen op blote voeten..
Belangrijk is dat we de dansruimte zien als een stilte ruimte. Als iedereen aanwezig is gaat de deur dicht en starten we gezamenlijk met het contact maken met ons lichaam begeleid door Anouk. Kort hierna duiken we volledig de muziek in en zal er geen instructie meer zijn. Alleen nog maar vrijheid. Laat je mee nemen door de muziek en blijf goed voelen waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Het kan zijn dat het heel ingetogen is, rustig, op de grond. Het kan zijn dat het heel uitbundig is, door de hele ruimte, springend. Alles mag er zijn. 

 

Je bent hier voor jezelf..
Je kan alleen dansen of samen. Bij samen dansen hou dan goed in de gaten of jij het zelf of je danspartner het nog fijn vind, sociaal wenselijk gedrag is niet nodig. Jouw eigen proces is het allerbelangrijkste, we zijn hier allemaal voor onszelf.

Na ongeveer 5 kwartier van beweging gaan we langzaam aan de stilte in en hebben we een hele bijzondere afsluiting van deze midzomer dansavond voor jou in petto.

Soundhealing..

Deze vrije dansavond wordt gecombineerd met een soundhealing van Anne. Na heerlijk te hebben bewogen is het aan het einde tijd om lekker te gaan liggen. De klanken van de klankschalen, gong en andere instrumenten zullen je helpen om nog meer naar binnen te keren en helemaal tot rust te komen en te gaan ontspannen. Je hoeft daar niets voor te doen, alleen te liggen en te ontvangen.

 

 

In 2 uur tijd ervaar je hoe het is om even los te laten van alle gedachten en om met plezier in verbinding met gelijkgestemde een fijne, voedende en rustgevende avond te ervaren! We vieren het leven met alles wat er is. 

Praktische informatie

✦ Datum: Vrijdag 16 juni 

✦ Tijd: 20.00u – 22.00u (Inloop tijd van 19.45u – 20.00u) 

✦ Investering: €17,50 (koop online je kaartje of neem het mee op de avond zelf)

✦ Aanmelden: klik op de button hier beneden om gelijk je kaartje online te kopen of mail even naar anouk@danceinnovation.nl

✦ Adres: Achterlaantje 10 in De Lier in dansstudio Dance Innovation

✦ Draag kleding waar jij je fijn en comfortabel in voelt

✦ Zet je telefoon uit/vliegtuigstand en laat je spulletjes in de kleed/lounge ruimte

✦ Thee en gezonde snacks worden verzorgd en kunnen worden genuttigd in de lounge ruimte (geen thee e.d. mee de dansruimte in)

✦ Na afloop is er ruimte voor nog een gezamenlijke kop thee maar het is ook helemaal oké en dienend voor je eigen proces als je in stilte naar huis gaat.

 

'Dance to the beat of your own drum. Your soul knows the way it wants to move. Free yourself!'

Voor in de agenda!

De volgende edities van de vrije dansavonden: 

✦ 22 september 2023

✦ 3 november 2023

✦ 22 december 2023

✦ 26 januari 2024

✦ 22 maart 2024

✦ 19 april 2024

✦ 14 juni 2024